Miben tud segíteni a coach?

Először is: leül veled beszélgetni egy általad fontosnak ítélt kérdés kapcsán, és csak rád koncentrál.

Másodszor: nem ad tanácsot, viszont segít neked előhívni a saját megoldásaidat, rátalálni a saját lehetőségeidre, saját válaszaidra, s elkísér az általad választott úton egy bizonyos pontig, ahonnan már nem kell fognia a kezed.

Harmadszor: a coaching egy fejlesztő folyamat, tehát a coach segít felfedezni, mobilizálni, kibontakoztatni belső erőforrásaidat,
készségeidet, képességeidet.

- Honnan fogom tudni, hogy mit tegyek, ha a coach nem ad nekem tanácsot?

Onnan, hogy a coach olyan kérdéseket tesz fel, illetve olyan technikákat alkalmaz, amelyek segítségével te magad is el fogod tudni dönteni, hogy merre indulj, hogy viselkedj, vagy mit tegyél.

-  Miért kell nekem saját megoldást kidolgoznom? Azért fordulok coachhoz, hogy mondja meg nekem, hogy mi lenne a legjobb számomra.

Mert az lesz számodra a lehető legjobb megoldás, amit te magad dolgozol ki. A coach ebben csak terelget, megmutatja az előtted álló feladatokat, de nem mondhatja meg, hogy konkrétan mi a te dolgod. Abban ugyanis pont TE nem vagy benne, így végigvinni sem tudod. Lehet, hogy ideig-óráig működik, aztán rájössz, hogy tényleg nem ezt akartad. A saját megoldásaidért viszont - amelyekért megdolgozol, amelyek motiválnak, reálisnak és kivitelezhetőnek tartasz - képes leszel igazán tenni.

Elérhetőség

B. Kiss Orsolya Budapest
06/20-773-5065 szemelyesfejlesztes@gmail.com