A halogatásról

2015.03.06 11:18

A halogatás az egyik leggyakoribb oka annak, hogy még mindig ott
dolgozol, ahol tudod, hogy már régóta nem szeretnél. Még mindig úgy viselkedsz  
a pároddal, pedig tudod, hogy másképpen kellene. Még mindig nem hívtad fel a
nagymamádat, pedig ki tudja, hányszor beszélhetsz még vele.

 Egyre több helyen olvashatsz erről a nagyon is elterjedt problémáról, és persze mindenki azt ajánlja, hogy a halogatás legjobb ellenszere a tedd-meg-most.

De amikor pont arra vagy képtelen rávenni magad, hogy cselekedj...?! És ha eddig nem sikerült, most mitől sikerülne...?

Számtalan ügyedet görgetheted így magad előtt, amelyek sohasem oldódnak meg, viszont a folytonos rájuk való gondolás, és az elintézetlenség kellemetlen érzete miatt rengeteg energiát szívnak el tőled. Ez egy ördögi kör. Minél inkább fogy az erőd, annál kevésbé leszel képes az elhalasztott dolgokat elintézni.

Pedig valóban, a leghatásosabb módszer minden esetben az, ha a felmerülő feladataidat azonnal elintézed, a felmerülő ötleteidet rögtön megvalósítod. De minél távolabb vagy a feladat vagy ötlet felmerülésének időpontjától, annál nehezebb lesz rávenni magad, hogy foglalkozz vele.

A coach - illetve a találkozók - új lendületet adhatnak neked, és segítenek megindítani az elakadt folyamatokat.

Vannak olyan jegyek, amelyek hajlamosabbak a halogatásra, más jegyek mindig azonnal cselekszenek. Mikor okoz ez problémát? Ha két különböző karakterű jegy, illetve énállapot él benned, mivel az belső konfliktushoz vezet. Mit akar az egyik? Cselekedni, de rögtön. Hát a másik? Átgondolni, megtervezni - ami nem is baj, ha nem tart aránytalanul sokáig - , vagy egyáltalán nem szeretne semmit se tenni - lustaságból vagy félelemből. Halogatás csak akkor merülhet fel, ha ez utóbbi, halogatós jegy van rád nagyobb hatással. Viszont van egy jó hírem: ahol a probléma, ott a megoldás is.
Ha nem lenne cselekvés-orientált részed, nem éreznéd magad rosszul sem a halogatástól. Viszont van, így e részed a cselekvés érdekében mozgósítható is! Őt keressük, és őt vonjuk be a halogatás megszüntetéséhez, az elakadásod
feloldásához az asztro coaching során.


Elérhetőség

B. Kiss Orsolya Budapest
06/20-773-5065 szemelyesfejlesztes@gmail.com